Μη νομίζετε ότι κομίζω γλαύκες στην Αθήνα!! Είναι μια πολύ απλή και συνηθισμένη συνταγή. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια παρεμφερής στο μπλογκ.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα κουρού
3-4 μεγάλα πράσα
200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν
300 γρ. διάφορα τυριά (φέτα, γραβιέρα, έμενταλ, ότι υπάρχει στο ψυγείο τέλος πάντων!)
Λίγη μπεσαμέλ φτιαγμένη με 2 κουταλιές αλεύρι + 2 κουτ. βούτυρο + το ανάλογο γάλα (να μην γίνει πολύ αραιή)
Άνιθος
Αλάτι- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τα πράσα με λίγο λάδι ή λίγο βιτάμ μέχρι να μαλακώσουν (εγώ βάζω και ένα κύβο λαχανικών και καθόλου αλάτι). Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομένη γαλοπούλα, τα τυρια και την μπεσαμέλ, πιπέρι και τον άνιθο.
Στρώνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα για τάρτες ή στρογγυλό ταψάκι ή πυρέξ τη σφολιάτα να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μίγμα, πασπαλίζουμε με αρκετό τριμένο τυρί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 45 λεπτά. Εξαρτάται και από τον φούρνο. Συνήθως το ψήνω με αέρα και κάτω αντίσταση.
Αυγά δεν βάζω!!!
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα κουρού
3-4 μεγάλα πράσα
200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα ή ζαμπόν
300 γρ. διάφορα τυριά (φέτα, γραβιέρα, έμενταλ, ότι υπάρχει στο ψυγείο τέλος πάντων!)
Λίγη μπεσαμέλ φτιαγμένη με 2 κουταλιές αλεύρι + 2 κουτ. βούτυρο + το ανάλογο γάλα (να μην γίνει πολύ αραιή)
Άνιθος
Αλάτι- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τα πράσα με λίγο λάδι ή λίγο βιτάμ μέχρι να μαλακώσουν (εγώ βάζω και ένα κύβο λαχανικών και καθόλου αλάτι). Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομένη γαλοπούλα, τα τυρια και την μπεσαμέλ, πιπέρι και τον άνιθο.
Στρώνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα για τάρτες ή στρογγυλό ταψάκι ή πυρέξ τη σφολιάτα να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Βάζουμε μέσα το μίγμα, πασπαλίζουμε με αρκετό τριμένο τυρί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 45 λεπτά. Εξαρτάται και από τον φούρνο. Συνήθως το ψήνω με αέρα και κάτω αντίσταση.
Αυγά δεν βάζω!!!