Στον καταψύκτη μου έχω πάντα σάλτσα από διάφορα φρούτα του κήπου μας. Με το τελευταίο σακουλάκι από σάλτσα φράουλας, έφτιαξα σήμερα ένα κλασικό ρολό με φράουλα.
Υλικά
4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας αλεύρι (κόκκινο)
ζάχαρη άχνη
1 κούπα σάλτσα φράουλας (ή μαρμελάδα)
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος ή ένα φακελάκι γκαρνί (με το αντίστοιχο γάλα του)
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
10 φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
Χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέστε το αλεύρι (εγώ το κοσκινίζω) και ανακατέψτε απαλά με κουτάλι. Αδειάστε το μίγμα στο τετράγωνο ταψί του φούρνου (το έχουμε στώσει με αντικολλητικό χαρτί πρώτα και το έχουμε λαδώσει) και ψήστε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα που έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και την τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια να γίνουν σαντυγί (ή το γκαρνί).
Κόβουμε σε φετάκια τις φράουλες.
Ξετυλίγουμε το ρολό, το αλείφουμε με τα 2/3 της κρέμας και καλύπτουμε με τη σάλτσα. Τυλίγουμε σε ρολό, απλώνουμε την υπόλοιπη σαντυγί και στολίζουμε με τα κομματάκια φράουλας (εγώ δεν είχα).
Τέλος το βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Σάλτσα φράουλας
Σιγοβράζω:
1/2 κιλό φράουλες κομμένες στα 2
1 κούπα ζάχαρη
χυμό 1 λεμονιού
4 κουταλιές κονιάκ
4 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένες σε 4 κουταλιές νερό.
Ανακατεύω συχνά να μην κολλήσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφού κρυώσει τη διατηρώ για λίγο καιρό στο ψυγείο ή σε σακουλάκια στον καταψύκτη.
Υλικά
4 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας αλεύρι (κόκκινο)
ζάχαρη άχνη
1 κούπα σάλτσα φράουλας (ή μαρμελάδα)
1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος ή ένα φακελάκι γκαρνί (με το αντίστοιχο γάλα του)
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
10 φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
Χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέστε το αλεύρι (εγώ το κοσκινίζω) και ανακατέψτε απαλά με κουτάλι. Αδειάστε το μίγμα στο τετράγωνο ταψί του φούρνου (το έχουμε στώσει με αντικολλητικό χαρτί πρώτα και το έχουμε λαδώσει) και ψήστε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα που έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη και την τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια να γίνουν σαντυγί (ή το γκαρνί).
Κόβουμε σε φετάκια τις φράουλες.
Ξετυλίγουμε το ρολό, το αλείφουμε με τα 2/3 της κρέμας και καλύπτουμε με τη σάλτσα. Τυλίγουμε σε ρολό, απλώνουμε την υπόλοιπη σαντυγί και στολίζουμε με τα κομματάκια φράουλας (εγώ δεν είχα).
Τέλος το βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
Σάλτσα φράουλας
Σιγοβράζω:
1/2 κιλό φράουλες κομμένες στα 2
1 κούπα ζάχαρη
χυμό 1 λεμονιού
4 κουταλιές κονιάκ
4 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένες σε 4 κουταλιές νερό.
Ανακατεύω συχνά να μην κολλήσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφού κρυώσει τη διατηρώ για λίγο καιρό στο ψυγείο ή σε σακουλάκια στον καταψύκτη.