HungryForLife Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Recipes, comments and more...


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ Empty ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ Τρι Φεβ 10, 2009 4:44 pm

Aristarxos

Aristarxos

ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ

ΥΛΙΚΑ
----------------------------------------------------------------------

400 γρ. φασόλια μαυρομάτικα (στο νερό όλο το βράδυ)
1 ντομάτα ψιλοκομμένη (σχεδόν λιωμένη)
1 φύλλο δάφνη
1 πατάτα μικρή ξεφλουδισμένη ολοκληρη
4 κομμάτια μπέικον ψιλοκομμένο
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
μισό κεφάλι μάραθου ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μια μικρή χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
800 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος και μετα σε φέτες
200 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
600 ml. ζωμό κότας ή βοδινού ή λαχανικών
60 γρ. ότι ζυμαρικό θέλουμε (σπασμένο σε μικρά κομματάκια)
λίγο κεφαλοτύρι
αλάτι,πιπέρι,λίγο ελειόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
-----------------------------------------------------------------------
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό,τα φασόλια μαζί με τη λιωμένη ντομάτα, την πατάτα και τη δάφνη
και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.(γύρω στην 1 ώρα)....

Σουρώνουμε τα φασόλια κρατώντας μισό ποτήρι του νερού από το ζουμί, απομακρύνοντας
την ντομάτα τη δάφνη και την πατάτα.....

Αλατοπιπερώνουμε τα φασόλια και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο...

Όσο γίνονται τα φασόλια σε μια κατσαρολα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε
χαμηλή φωτιά και το καπάκι μισάνοιχτο μέχρι να μαλακώσουν (όχι να πάρουν χρώμα) το ψιλοκομμένο
μπέικον,τα κρεμμύδια,τα καρότα,το σέλινο,το μάραθο,το σκόρδο και το βασιλικό.(15-20 λεπτά)
Όταν το κάνουμε προσθέτουμε τα ντοματάκια,τα κολοκυθάκια και το κόκκινο κρασί και τα αφήνουμε να
σιγοβράσουν για 15 λεπτά..

Όταν τελειώσουμε και με αυτό προσθέτουμε το σπανάκι,το ζωμό,τό ζυμαρικό και τα φασόλια...
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά...
Αν δούμε ότι έγινε πολύ πηχτή προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει...
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο...

Σερβίρουμε βάζοντας αν θέλουμε κεφαλοτύρι απο πάνω και λίγο ελαιόλαδο...

Σημείωση: Τα φασόλια τα βράσαμε με τη λιωμένη ντομάτα και την πατάτα για να πάρουν γεύση και να αποφλοιωθούν ευκολότερα bounce

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης