HungryForLife Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Recipes, comments and more...


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ "ΓΑΛΑΚΤΟΣ"

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ "ΓΑΛΑΚΤΟΣ" Empty ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ "ΓΑΛΑΚΤΟΣ" Τρι Φεβ 03, 2009 1:12 pm

Aristarxos

Aristarxos

Κοτοπουλο "γάλακτος"

-------------------------------------------------
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ "ΓΑΛΑΚΤΟΣ" 5656qi6jl9
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ "ΓΑΛΑΚΤΟΣ" W492

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

--1 κοτόπουλο γύρω στο 1 1/2 κιλό

--120 γρ. βούτυρο

--1 χούφτα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου

--ξύσμα απο 2 λεμόνια ή ολόκληρη τη φλούδα τους

--10 σκελίδες σκόρδο (χωρις ξεφλούδισμα--δε θα φαγωθούν)

--550-570 ml γάλα πλήρες

--μισό ξύλο κανέλας

--αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
-------------------------------------------------
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς...

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο καλά κάνωντας του χαλαρωτικο μασάζ!!! Βάλτε και λίγο
χέρι κάτω απο την πέτσα του...Θα σας ευγνωμονεί!!!

Σωτάρουμε στο μάτι της κουζίνας το κοτοπουλο με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο σε μια
μεγάλη κατσαρόλα (που να μπαίνει και στο φούρνο),μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί
γυρνώντας το συνεχώς...

Απομακρύνουμε απο τη φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και πετάμε το βούτυρο
και το λάδι που απέμεινε στην κατσαρόλα (χωρίς να τρίψουμε τον πάτο)...

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικα και την τοποθετούμε
στο φούρνο μας για περίπου 1 1/2 ώρα...που και που καλό είναι με ενα μεγάλο κουτάλι να
περιχύνουμε με το ζουμί που βγήκε στο ψήσιμο το κοτόπουλο...

Αν αναρωτιέστε γιατί ξύσμα λεμονιού και γιατί γάλα, η απάντηση δίνεται απο τη χημεία...
Το όξινο του λεμονιού θα αντιδράσει με το γάλα και θα δημιουργήσει μια σάλτσα που αξίζει
να δοκιμαστεί...

Για το σερβίρισμα βγάζουμε το κρέας απο τα κόκκαλα (θα δείτε δε θέλει και πολύ προσπάθεια)
το μοιράζουμε στα πιάτα και ρίχνουμε αρκετο από το ζουμάκι και από την "περίεργη" σάλτσα
τυριού που σχηματίστηκε στο ταψί...

Για συνοδευτικό προτείνω σπανάκι ζεματισμένο και πουρέ πατάτας

Καλό είναι το σπανάκι να μην το βράζουμε γιατί χάνει όλες τις ουσίες και τη νοστιμιά
...αρκεί ένα ελαφρύ σωτάρισμα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να πανιάσει...

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Παρόμοια θέματα

-

» Ταινία: "Σφραγισμένα χείλη"

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης