ΥΛΙΚΑ (για 4 ατομα)
-------------------------------------------------------
--4 λουκανικα χωριάτικα (συσκευασίας)
ή 1/3 απο τη μεγάλη θηλειά που βρισκουμε σε κρεοπωλεια
--4 κομμάτια μπέικον
--500 gr. linguine
--4 κρόκοι απο μεγάλα αυγά (οργανικά ακόμα καλύτερα)
--100 ml κρέμα γάλακτος
--100 gr τριμμένο κεφαλοτύρι
--λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
--ξύσμα απο ένα λεμόνι
--ελαιόλαδο,αλάτι,φρεκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
---------------------------------------------------------
Βγαζουμε τη σάρκα απο τα λουκάνικα με ένα μαχαίρι...
Με υγρα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια με το κρέας που
βγάλαμε απο τα λουκανικα, μεγέθους όσο ενα μικρό κεφτεδάκι
και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα...
Προσθέτουμε και το μπέικον αφου το κοψουμε σε κομματάκια και το αφήνουμε
μαζί με τους "λουκανοκεφτέδες" για 2-3 λεπτά μέχρι να παρει και αυτό χρώμα...
Αφου αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά, βάζουμε μια κατσαρόλα για να βράσουμε τα
linguine...(πάντα όσο λέει το πακέτο για να κρατάνε)
Σε μια λεκάνη χτυπαμε τα αυγά,προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο το κεφαλοτύρι,
το ξύσμα του λεμονιού,την κρέμα γάλακτος,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι και τον μαιντανό και τα ανακατέβουμε καλά...
Μόλις βράσουν τα linguine τα σουρώνουμε, αφου πρωτα κρατήσουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κουπα
μακαρονόζουμο...Αμέσως τα ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στη λεκάνη,
για να ζεματιστουν όλα μαζί και ανακατεύουμε...Προσθέτουμε και το λουκανικο με το μπέικον,συνεχίζοντας
το ανακάτωμα...Αν τα μακαρόνια δεν εχουν οψη μεταξένια ή αρχίσουν να κολλάνε και δεν γλυστράνε,
προσθέτουμε με το μάτι μακαρονόζουμο..Η σάλτσα μας δηλαδη πρέπει να είναι μεταξένια και λίγο ρευστή...
Σερβίρουμε ρίχνοντας και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι,λίγο ακόμα πιπέρι και μερικές "πινελιές" ελαιόλαδου...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Σημείωση: Για όσους αποφεύγουν κρόκους αυγου κανει και το ασπράδι...
-------------------------------------------------------
--4 λουκανικα χωριάτικα (συσκευασίας)
ή 1/3 απο τη μεγάλη θηλειά που βρισκουμε σε κρεοπωλεια
--4 κομμάτια μπέικον
--500 gr. linguine
--4 κρόκοι απο μεγάλα αυγά (οργανικά ακόμα καλύτερα)
--100 ml κρέμα γάλακτος
--100 gr τριμμένο κεφαλοτύρι
--λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
--ξύσμα απο ένα λεμόνι
--ελαιόλαδο,αλάτι,φρεκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
---------------------------------------------------------
Βγαζουμε τη σάρκα απο τα λουκάνικα με ένα μαχαίρι...
Με υγρα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια με το κρέας που
βγάλαμε απο τα λουκανικα, μεγέθους όσο ενα μικρό κεφτεδάκι
και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα...
Προσθέτουμε και το μπέικον αφου το κοψουμε σε κομματάκια και το αφήνουμε
μαζί με τους "λουκανοκεφτέδες" για 2-3 λεπτά μέχρι να παρει και αυτό χρώμα...
Αφου αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά, βάζουμε μια κατσαρόλα για να βράσουμε τα
linguine...(πάντα όσο λέει το πακέτο για να κρατάνε)
Σε μια λεκάνη χτυπαμε τα αυγά,προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο το κεφαλοτύρι,
το ξύσμα του λεμονιού,την κρέμα γάλακτος,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι και τον μαιντανό και τα ανακατέβουμε καλά...
Μόλις βράσουν τα linguine τα σουρώνουμε, αφου πρωτα κρατήσουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κουπα
μακαρονόζουμο...Αμέσως τα ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στη λεκάνη,
για να ζεματιστουν όλα μαζί και ανακατεύουμε...Προσθέτουμε και το λουκανικο με το μπέικον,συνεχίζοντας
το ανακάτωμα...Αν τα μακαρόνια δεν εχουν οψη μεταξένια ή αρχίσουν να κολλάνε και δεν γλυστράνε,
προσθέτουμε με το μάτι μακαρονόζουμο..Η σάλτσα μας δηλαδη πρέπει να είναι μεταξένια και λίγο ρευστή...
Σερβίρουμε ρίχνοντας και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι,λίγο ακόμα πιπέρι και μερικές "πινελιές" ελαιόλαδου...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Σημείωση: Για όσους αποφεύγουν κρόκους αυγου κανει και το ασπράδι...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Aristarxos στις Κυρ Φεβ 01, 2009 7:38 pm, 1 φορά