HungryForLife Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Recipes, comments and more...


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Λουκανοκαρμπονάρα

5 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Λουκανοκαρμπονάρα Empty Λουκανοκαρμπονάρα Κυρ Φεβ 01, 2009 7:29 pm

Aristarxos

Aristarxos

ΥΛΙΚΑ (για 4 ατομα)
-------------------------------------------------------

--4 λουκανικα χωριάτικα (συσκευασίας)
ή 1/3 απο τη μεγάλη θηλειά που βρισκουμε σε κρεοπωλεια

--4 κομμάτια μπέικον

--500 gr. linguine

--4 κρόκοι απο μεγάλα αυγά (οργανικά ακόμα καλύτερα)

--100 ml κρέμα γάλακτος

--100 gr τριμμένο κεφαλοτύρι

--λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο

--ξύσμα απο ένα λεμόνι

--ελαιόλαδο,αλάτι,φρεκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
---------------------------------------------------------

Βγαζουμε τη σάρκα απο τα λουκάνικα με ένα μαχαίρι...
Με υγρα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια με το κρέας που
βγάλαμε απο τα λουκανικα, μεγέθους όσο ενα μικρό κεφτεδάκι
και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα...
Προσθέτουμε και το μπέικον αφου το κοψουμε σε κομματάκια και το αφήνουμε
μαζί με τους "λουκανοκεφτέδες" για 2-3 λεπτά μέχρι να παρει και αυτό χρώμα...

Αφου αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά, βάζουμε μια κατσαρόλα για να βράσουμε τα
linguine...(πάντα όσο λέει το πακέτο για να κρατάνε)

Σε μια λεκάνη χτυπαμε τα αυγά,προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο το κεφαλοτύρι,
το ξύσμα του λεμονιού,την κρέμα γάλακτος,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι και τον μαιντανό και τα ανακατέβουμε καλά...

Μόλις βράσουν τα linguine τα σουρώνουμε, αφου πρωτα κρατήσουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κουπα
μακαρονόζουμο...Αμέσως τα ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στη λεκάνη,
για να ζεματιστουν όλα μαζί και ανακατεύουμε...Προσθέτουμε και το λουκανικο με το μπέικον,συνεχίζοντας
το ανακάτωμα...Αν τα μακαρόνια δεν εχουν οψη μεταξένια ή αρχίσουν να κολλάνε και δεν γλυστράνε,
προσθέτουμε με το μάτι μακαρονόζουμο..Η σάλτσα μας δηλαδη πρέπει να είναι μεταξένια και λίγο ρευστή...

Σερβίρουμε ρίχνοντας και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι,λίγο ακόμα πιπέρι και μερικές "πινελιές" ελαιόλαδου...ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Σημείωση: Για όσους αποφεύγουν κρόκους αυγου κανει και το ασπράδι...

Λουκανοκαρμπονάρα 64484544mg4kx5
Λουκανοκαρμπονάρα W492



Έχει επεξεργασθεί από τον/την Aristarxos στις Κυρ Φεβ 01, 2009 7:38 pm, 1 φορά

2Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Κυρ Φεβ 01, 2009 7:35 pm

Rena



Πρωτότυπη συνταγή. Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που χρησιμοποιείς τα λουκάνικα και το ξύσμα λεμονιού που προσθέτεις. Ευχαριστούμε πολύ. Θα μπορούσαμε φαντάζομαι να τη δημοσιεύσουμε και στο blog μας, ε?

3Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Κυρ Φεβ 01, 2009 7:46 pm

Aristarxos

Aristarxos

το ξυσμα λεμονιού ταιριάζει πολύ με τα ζυμαρικά και τραβαει και τη μυρωδια του αυγου...για όσους κανουν ραβιόλια φρέσκα,ας δοκιμάσουν να προσθέσουν στη γέμιση λίγο ξύσμα λεμονιού..όσο για το λουκάνικο είναι καλύτερα να κρατάμε το εσωτερικό ...το υλικό που συγκρατεί το κρέας και του δίνει το μακρόστενο σχήμα που όλοι ξέρουμε είναι ή εντερο ή υποκατάστατο(συνηθως το δεύτερο)...δε θα έδινε κατι παραπάνω αν το χρησιμοποιούσαμε στη συνταγή....δε θα μπορούσαμε να πλάσουμε και το λουκανικο σε λουκανοκεφτεδάκια Laughing Laughing Laughing ...εννοειται πως μπορειτε να το βάλετε στο blog...θα προτιμουσα ομως να εμπαινε στα στομάχια μας Razz Razz Razz

4Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Κυρ Φεβ 01, 2009 7:50 pm

Rena



Εγώ να δεις πως θα θελα τωρα ένα τέτοιο φαγάκι. Κι είμαι και σε στέρηση λόγω ίωσης. Rolling Eyes

Αμάν έβαλες και φωτο...με τελείωσες τώρα silent

Σου διόρθωσα λίγο τη φωτο. Για να βάλεις εικόνα από τον υπολογιστή σου πατάς το "εισαγωγή εικόνας". Το εικόνα που χρησιμοποίησες πριν είναι για να βάλεις url εικόνας.

5Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Δευ Φεβ 02, 2009 2:35 am

Vana

Vana

Τζίζους Κράιστ! Shocked
Εύγε Γιώργο, θα δοκιμαστεί ΑΜΕΣΑ (αύριο ψώνια, Τρίτη μεσημέρι το τρώμε).
Ερώτησις: τα λουκάνικά μας τα φτιάχνουμε μόνοι μας, θα μπορούσα να τα κόψω κομμάτια αντί να αφαιρέσω το εσωτερικό?

6Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Δευ Φεβ 02, 2009 2:40 am

Vana

Vana

Καμιά ιδέα τι να κάνουμε τα 4 ασπράδια? Very Happy

7Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Δευ Φεβ 02, 2009 10:34 am

Aristarxos

Aristarxos

ναι μπορεις να τα κόψεις και σε κομμάτια αλλα δε θα έχουν το επιθυμητό σχήμα και θα ειναι λιγο σκληρά...τωρα για τα ασπράδια...χμμμ ....τρίψε πατάτα στον τρίφτη(να κανεις μπαστουνακια),αλατι πιπερι,τα ασπραδια,λιγο κρεμμύδι,λιγο κορν φλαουρ και ετοιμο το μειγμα για μια ωραια κρεπα πατάτας...στο τηγανι ελάχιστο καλαμποκέλαιο....1-2 λεπτα απο καθε πλευρα σε σιγανη φωτια... απλωνεις και ο,τι υλικο θελεις μολις την βγαλεις...τυλιγεις και να το και το ορεκτικο pirat

για 4 ασπράδια θέλεις...40 γρ κρεμμύδι--40 γρ κορν φλαουρ--300 γρ πατάτα--

τωρα για γέμιση οτι σκεφτεί ο νους σου..γαλοπουλα,μπεικον,σωλομο,μονο τυρι,ο,τι θελεις...αααα
τα δαχτυλα μονο μη βάλεις μέσα Razz

8Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Τρι Φεβ 03, 2009 3:18 am

alli.angeliki



Vana έγραψε:Καμιά ιδέα τι να κάνουμε τα 4 ασπράδια? Very Happy

Η πρόταση του Γιώργου ... ουάου!!! Σαν πολύ καλό μου ακούγεται!!! (χώρια η βασική συνταγή του βέβαια, με τα λουκάνικα!)

Ή μπεζέδες! Δες μια συνταγή της Κικής.

9Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Τρι Φεβ 03, 2009 10:46 am

Aristarxos

Aristarxos

ααα να προσθεσω οτι με 4 ασπραδια και τα παραπανω υλικα θα βγαλεις 4 κρεπες (μετριο τηγανι)

10Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Τετ Φεβ 04, 2009 4:17 am

Rena



Ωπα...κρέπες? Με ασπράδια? Γεώργιε αγαπητέ!! Είμαι σε αναμονή. Μέχρι τώρα φτιάχνω κρέπες μόνο με χυλό, για πες και για ασπράδια? Και παρακαλώ διευκρίνισε αν γίνονται μόνο γλυκές ή αλμυρές (or both). Mille merci monsieur Very Happy

11Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Τετ Φεβ 04, 2009 12:28 pm

Aristarxos

Aristarxos

είναι με πατάτα άρα μόνο αλμυρές... Cool

12Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Σαβ Φεβ 07, 2009 5:13 am

arhontia

arhontia

Λέω να κάνω τις κρέπες, να τις γεμίσω με τα λουκάνικα και να τις σερβίρω με τη σάλτσα.
... ωστε λοιπόν οι "σκληροί" μπορούν και να μαγειρεύουν!!

http://www.arhontia.blogspot.com

13Λουκανοκαρμπονάρα Empty Απ: Λουκανοκαρμπονάρα Σαβ Φεβ 07, 2009 3:13 pm

Aristarxos

Aristarxos

κοψε πολυ λεπτες τις φετες απο το λουκανικο

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης