(Σαν) Μιλφέιγ
Συνταγή της κουνιάδας μου Βάσως για μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ. Το φτιάχνω στις γιορτές αλλά και στα γενέθλια των παιδιών αντί άλλης τούρτας βάζοντας μια σταγόνα ροζ ή γαλάζιο χρώμα ζαχαροπλαστικής στη σαντιγί.
Υλικά
2 πακέτα κράκερς πράσινα
2 κούπες γάλα ζεστό
3 άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια με το αντίστοιχο γάλα μείον 1 κούπα (3,5 κούπες αν δεν κάνω λάθος)
1 ζαχαρούχο
1 βιτάμ λειωμένο
1 φακελάκι γκαρνί με το γάλα του (1 κούπα)
κανέλα
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
[το συνολικό γάλα είναι 1,5 λίτρο περίπου]
Εκτέλεση
Φτιάχνω τις 2 κρέμες: Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα του να γίνει σαντιγί. Χτυπάω το άνθος αραβοσίτου με το γάλα του (μείον 1 κούπα) και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το ζαχαρούχο και το βιτάμ. Απλώνω στο πυρέξ 1 στρώση κράκερς που έχω βουτήξει στο ζεστό γάλα. Από πάνω αδειάζω τη μισή κρέμα, κάνω άλλη μια στρώση με κράκερς, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνω με τη σαντιγί. Τρίβω τα κράκερς που περίσσεψαν, τα ανακατώνω με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και πασπαλίζω το γλυκό. Βάζω στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Συνταγή της κουνιάδας μου Βάσως για μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ. Το φτιάχνω στις γιορτές αλλά και στα γενέθλια των παιδιών αντί άλλης τούρτας βάζοντας μια σταγόνα ροζ ή γαλάζιο χρώμα ζαχαροπλαστικής στη σαντιγί.
Υλικά
2 πακέτα κράκερς πράσινα
2 κούπες γάλα ζεστό
3 άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια με το αντίστοιχο γάλα μείον 1 κούπα (3,5 κούπες αν δεν κάνω λάθος)
1 ζαχαρούχο
1 βιτάμ λειωμένο
1 φακελάκι γκαρνί με το γάλα του (1 κούπα)
κανέλα
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
[το συνολικό γάλα είναι 1,5 λίτρο περίπου]
Εκτέλεση
Φτιάχνω τις 2 κρέμες: Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα του να γίνει σαντιγί. Χτυπάω το άνθος αραβοσίτου με το γάλα του (μείον 1 κούπα) και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το ζαχαρούχο και το βιτάμ. Απλώνω στο πυρέξ 1 στρώση κράκερς που έχω βουτήξει στο ζεστό γάλα. Από πάνω αδειάζω τη μισή κρέμα, κάνω άλλη μια στρώση με κράκερς, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνω με τη σαντιγί. Τρίβω τα κράκερς που περίσσεψαν, τα ανακατώνω με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και πασπαλίζω το γλυκό. Βάζω στο ψυγείο για αρκετές ώρες.