Ρενάκι πάρε μυρωδιά από μακριά επί του παρόντος και επιφυλάσσομαι για το μέλλον!
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
250 γρ. τριμένα μπισκότα (πτι μπερ ή μιράντα ή digestive)
6 κουταλιές σούπας βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο (εγώ έβαλα μισό-μισό)
Για την κρέμα
400 γρ. cream cheese (χρησιμοποίησα light)
200 γρ. ανθότυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος (πάλι light)
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 συσκευασία βανίλια
Για την επιφάνεια
3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα ζεσταμένη και αραιωμένη με λίγο κονιάκ
άντε και η εκτέλεση:
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο που έχουμε προηγουμένως λιώσει. Τα στρώνουμε και τα πατικώνουμε καλά μέσα σε στρογγυλή φόρμα (κατά προτίμηση). Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα κτυπώντας στο μίξερ τα τυριά, την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λεμόνι, την βανίλια και το αλεύρι συνεχίζοντας το κτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κτυπηθεί λίγα λεπτά ακόμη. Το μίγμα θα είνα λίγο αραιό. Μη το φοβηθείτε καθόλου.
Το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και το ψήνουμε σε μέτριό φούρνο για 40 λεπτά περίπου. (Εγώ το έψησα στο αέρα στους 170 βαθμούς).
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο φουσκωτό και αφράτο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μια κομπόστα βύσσινο της οποίας το σιρόπι το έχουμε δέσει με corn flour (για κάθε κούπα σιρόπι 1 κουταλιά corn flour).
Στη συγκεκριμένη συνταγή πάντως η μαρμελάδα ταιριάζει πολύ.
Τώρα λοιπόν που είναι έτοιμο και λαχταριστό μην τολμήσετε να το αγγίξετε! Του κάνουμε ένα ωραίο αμπαλάζ και το στέλνουμε στη Ρένα.
Και του χρόνου!!
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
250 γρ. τριμένα μπισκότα (πτι μπερ ή μιράντα ή digestive)
6 κουταλιές σούπας βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο (εγώ έβαλα μισό-μισό)
Για την κρέμα
400 γρ. cream cheese (χρησιμοποίησα light)
200 γρ. ανθότυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κρέμα γάλακτος (πάλι light)
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 συσκευασία βανίλια
Για την επιφάνεια
3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα ζεσταμένη και αραιωμένη με λίγο κονιάκ
άντε και η εκτέλεση:
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο που έχουμε προηγουμένως λιώσει. Τα στρώνουμε και τα πατικώνουμε καλά μέσα σε στρογγυλή φόρμα (κατά προτίμηση). Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα κτυπώντας στο μίξερ τα τυριά, την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το λεμόνι, την βανίλια και το αλεύρι συνεχίζοντας το κτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να κτυπηθεί λίγα λεπτά ακόμη. Το μίγμα θα είνα λίγο αραιό. Μη το φοβηθείτε καθόλου.
Το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και το ψήνουμε σε μέτριό φούρνο για 40 λεπτά περίπου. (Εγώ το έψησα στο αέρα στους 170 βαθμούς).
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο φουσκωτό και αφράτο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το περιχύνουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.
Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μια κομπόστα βύσσινο της οποίας το σιρόπι το έχουμε δέσει με corn flour (για κάθε κούπα σιρόπι 1 κουταλιά corn flour).
Στη συγκεκριμένη συνταγή πάντως η μαρμελάδα ταιριάζει πολύ.
Τώρα λοιπόν που είναι έτοιμο και λαχταριστό μην τολμήσετε να το αγγίξετε! Του κάνουμε ένα ωραίο αμπαλάζ και το στέλνουμε στη Ρένα.
Και του χρόνου!!