HungryForLife Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Recipes, comments and more...


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Οσπρια

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Οσπρια Empty Οσπρια Πεμ Μαρ 12, 2009 6:43 pm

nasos



Κάτι που ξεφεύγει απο πολλούς είναι η προσθήκη αλατιού στα όσπρια που μουλιάζουν. Μάλλον πρόκειται για παρανόηση με το αλάτι που βάζουμε προς το τέλος του βρασίματος και όχι στην αρχή, για να μην μείνουμε σκληρά τα όσπρια.
Βάζετε λοιπόν λίγο αλατάκι στο μούλιασμα, και ξεπλύντε καλά σε τρεχούμενο νεράκι, πρίν τα βάλετε στην κατσαρόλα

http://thalassa-mazi.blogspot.com

2Οσπρια Empty Απ: Οσπρια Πεμ Μαρ 12, 2009 7:05 pm

Rena



Συμφωνώ Νάσο. Λίγο αλάτι στο μουλιασμα τα κάνει μαλακά στο βράσιμο. Επίσης μερικά όσπρια τα οποία είναι σκληρά από τη "μάνα τους" που λέμε και όσο και να τα βράζουμε δε μαλακώνουν για να τα συμμορφώσουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σόδα (στη μύτη του κουταλιού) κατά το βρασμό τους. Μη φοβάστε δεν αλλοιώνει τη γεύση τους καθόλου.

3Οσπρια Empty Απ: Οσπρια Πεμ Μαρ 12, 2009 9:09 pm

Vana

Vana

Είδα κάποτε στη Βέφα ότι αν προσθέσουμε 1 κουταλιά μουστάρδα σκόνη στα φασόλια ενώ βράζουν, αποφεύγουμε τις μετέπειτα παρενέργειες... lol!
Επίσης για στο ίδιο θέμα, λένε ότι αν τα μαγειρέψουμε αποβραδίς, αφήσουμε την κατσαρόλα λίγο να παίρνει αέρα και τα φάμε το επόμενο μεσημέρι, δε θα έχουμε φουσκώματα. scratch

4Οσπρια Empty Απ: Οσπρια Σαβ Μαρ 14, 2009 1:47 am

nasos



Γενικά τα όσπρια και ιδίως τα ρεβύθια, είναι νοστιμότερα την επομένη. Ισως να γίνονται κάποιες ζυμώσεις που βοηθούν σ' αυτό.

http://thalassa-mazi.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης