Από όταν είμασταν μικρά, η μαμά μου μας έφτιαχνε αυτά τα μυρωδάτα μπισκοτάκια (και όχι μόνο σε περιόδους νηστείας), γιατί είναι επιπλέον εύκολα και γρήγορα!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 βανίλια
Ενώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και μετά το προσθέτουμε σιγά σιγά έως ότου φτιάξουμε μια ωραία ζύμη.
Ανάλογα με το ποτήρι μας που είναι και η μεζούρα μας, θα βάλουμε ή όχι όλο το αλεύρι μας. Εγώ τα γεμίζω έως πάνω και μου το παίρνει όλο.
Απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι ή τον πλάστη και την κόβουμε με κουπ πατ ή το ποτήρι μας πάλι.
Ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (εγώ βάζω 2 ταψιά τη φορά).
Όταν τα βγάζουμε είναι μαλακά, όταν κρυώνουν σφίγγουν και γίνονται τραγανά γι' αυτό μην τα αφήσετε να ψηθούν πολύ.
Βγαίνουν περίπου 70 κομμάτια.
Αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείψτε τη σόδα.
Καλή Επιτυχία!!!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 βανίλια
Ενώνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και μετά το προσθέτουμε σιγά σιγά έως ότου φτιάξουμε μια ωραία ζύμη.
Ανάλογα με το ποτήρι μας που είναι και η μεζούρα μας, θα βάλουμε ή όχι όλο το αλεύρι μας. Εγώ τα γεμίζω έως πάνω και μου το παίρνει όλο.
Απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι ή τον πλάστη και την κόβουμε με κουπ πατ ή το ποτήρι μας πάλι.
Ψήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (εγώ βάζω 2 ταψιά τη φορά).
Όταν τα βγάζουμε είναι μαλακά, όταν κρυώνουν σφίγγουν και γίνονται τραγανά γι' αυτό μην τα αφήσετε να ψηθούν πολύ.
Βγαίνουν περίπου 70 κομμάτια.
Αν βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείψτε τη σόδα.
Καλή Επιτυχία!!!