Σας αρέσει ο χαλβάς Φαρσάλων? Εγώ τον προτιμώ και από τον σιμιγδαλένιο και από τον άλλο με το ταχίνι. Επειδή λοιπόν σπιτικό σπανίως έβρισκα και από τον ετοιματζίδικο κάτι μου έλειπε, ψάχνοντας και ρωτώντας βρήκα και έφερα μια συνταγή στα μέτρα μου.
΄Οσοι πιστοί επιχειρήστε τον!
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νισεστέ (τώρα γιατί όχι κορν φλάουρ δεν γνωρίζω)
3 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας λάδι ή 3 κουταλιές μαργαρίνη
1 κούπα αμύγδαλα ή φουντούκια (εγώ είχα μια συσκευασία με ανάμικτούς ανάλατους ξηρούς καρπούς και έβαλα από αυτούς)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ διαλύουμε το νισεστέ (δεν είμαι σίγουρη αν είναι αρσενικό ή ουδέτερο!)με την μισή κούπα ζάχαρη μέσα στις 3 κούπες νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι ή την μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο μίγμα του νισεστέ. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό μέχρι να πάρει καφετί χρώμα και να καραμελώσει. Την προσθέτουμε στο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι ή πυρέξ και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200 βαθμούς) για 10-15 λεπτά.
Αν θέλετε, στο τέλος, πασπαλίστε την επιφάνεια του ψημένου χαλβά με ζάχαρη και βάλτε το στο γκριλ για 5-10 λεπτά. Γίνεται καραμελένιο και κριτσανιστό.
Επειδή τα δικά μου γούστα είναι σχετικώς άγλυκα, αν τον θέλετε πιο γλυκό αυξήστε τη ζάχαρη σε 1 1/2 κούπα.
Επίσης, όσοι δεν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι ή τη μαργαρίνη με 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
΄Οσοι πιστοί επιχειρήστε τον!
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νισεστέ (τώρα γιατί όχι κορν φλάουρ δεν γνωρίζω)
3 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
5 κουταλιές σούπας λάδι ή 3 κουταλιές μαργαρίνη
1 κούπα αμύγδαλα ή φουντούκια (εγώ είχα μια συσκευασία με ανάμικτούς ανάλατους ξηρούς καρπούς και έβαλα από αυτούς)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ διαλύουμε το νισεστέ (δεν είμαι σίγουρη αν είναι αρσενικό ή ουδέτερο!)με την μισή κούπα ζάχαρη μέσα στις 3 κούπες νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι ή την μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο μίγμα του νισεστέ. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό μέχρι να πάρει καφετί χρώμα και να καραμελώσει. Την προσθέτουμε στο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι ή πυρέξ και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200 βαθμούς) για 10-15 λεπτά.
Αν θέλετε, στο τέλος, πασπαλίστε την επιφάνεια του ψημένου χαλβά με ζάχαρη και βάλτε το στο γκριλ για 5-10 λεπτά. Γίνεται καραμελένιο και κριτσανιστό.
Επειδή τα δικά μου γούστα είναι σχετικώς άγλυκα, αν τον θέλετε πιο γλυκό αυξήστε τη ζάχαρη σε 1 1/2 κούπα.
Επίσης, όσοι δεν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι ή τη μαργαρίνη με 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο.